Opis projekta
Kot na majhno varno jaso, obrobljeno z mehkim mahom, poraslo z bujnimi steljami in priklanjajočimi travami, med skalnimi osamelci vodi pot v prav posebno pisarno.

Zlatorezna krivulja razpirajočega mladega popka praproti, v tlorisu subtilno zariše center in nad njim odpre nebo, z naravno potezo do-loči prostore za razmislek, delo, kratek počitek in podporo.
Stranka
Zasebna
Projektivna ekipa
Zoor
Fotografije
Zoor
Leto projektiranja
2019
Leto izdelave
2020
Status
Izvedeno

Vhod v gozdno pisarno

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

Sejni prostor

Ustvari se popolna celota, napajana naravnost iz univerzuma. Energija je tekoča, vendar ne deroča, zaokroži okoli prefinjene kamnite mize, ki kot bi lebdela na magnetizmu prostora, spodbudi pogovore in uravna težino debat. Poenoti vloge, omili ego ter poveže v krog. Omejitev je zvezdnato nebo.
Vizualizacija / Realizacija

" Hrast stoji v Turjaškem dvoru, vrh vzdiguje svoj v oblake. V sencu pri kamniti mizi zbor sedi gospôde žlahtne…"

Hrastov ščit

Prešernov ’Hrast stoji v Turjaškem dvori’, tu prek omar ovije prostor med dvema dominantnima gradovoma, Turjaškim in Kostelskim, v Valvasorjevemu slogu. Skrije se vse tehnične podporne elemente, shrambos printerjem, server s tehnično konzolo in čajno kuhinjo.

Hrastov ščit se pri vhodu počasi, prek niše z upognjenim deblom breze, ki v svoje varstvo sprejme garderobo ter na drugi strani vrat mehko, prek visečih javorjevih propelerjev, transformira odpre v neskončno zelenje.

Garderoba in prostor za počitek

Ogromni mehki rečni kamni za kratko meditacijo, pomenek ali malico, se smiselno posujejo okoli brezastih miz.
Vizualizacija / Realizacija

Prostor za
direktorico

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

You are kindly invited to view our other projects!

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram